Logo Herinneringshout
Herinneringshout

Nijmeegse Vierdaagse. Afzien of genieten?

De grote vraag. Waarom doe je mee aan de Nijmeegse 4daagse? Lopen is leuk, maar vier dagen lang 50 kilometer, ongeacht de weersomstandigheden? Je moet wel gek zijn denk ik dan als leek.

Cijfers Nijmeegse vierdaagse

Maar de feiten spreken niet voor niets. Dit jaar is het al weer de 97ste editie van de 4daagse en doen ruim 42.000 deelnemers mee. Dat heeft een reden. Iets wat ontstaan is uit een afstandsmars in 1909 is uitgegroeid tot een wandelevenement die inmiddels het grootste is ter wereld. Een evenement waarbij loting zelfs tot de mogelijkheid behoort. De vraag is dus enorm en dat zet je aan het denken. Toch ook maar eens….

Nijmeegse vierdaagse: tegen

Reden dus om op onderzoek uit te gaan of de tocht nu juist te maken heeft met afzien of genieten. Duidelijk is dat er ook veel afvallers zijn. De eerste dag al 917 starters. Ruim 1.000 deelnemers hebben zich gemeld bij de hulpverleners vanwege blaren of andere tegenslag. Niet zo leuk dus,

√ tegen.

Dan nog het symbool van de 4daagse, de gladiool. Bijzonder als je weet dat gladiatoren in de arena elkaar onder luid gejoel van “De dood aan de gladiolen” elkaar met een zwaard tot de dood bevochten. De winnaar werd uiteindelijk bedolven onder de gladiolen. Als je zo diep moet gaan voor het resultaat van de 4daagse, is dit het dan wel waard?

√ tegen.

Nijmeegse Vierdaagse: voor

Maar dan loop ik tegen de website aan van de 4daagse. Tijdens een impressie “De vierdaagse is voor mij” (http://www.4daagse.nl/en/sfeerimpressies/de-vierdaagse-is-voor-mij-1.html) wordt duidelijk dat de grote meerderheid van de deelnemers helemaal niet spreken over afzien. Het genieten staat voorop. Van plezier, gezelligheid, sportiviteit, traditie, vriendschap, een goed gevoel en misschien een enkele paracetamol. De waarheid is van de gezichten af te lezen. De mooie momenten staan centraal. De momenten die je met zoveel mensen deelt maakt het bijzonder,

√ voor.

Toch even terugkomend op het symbool, de gladiool. De gladiool ziet er letterlijk uit als een zwaard. Wat staat voor kracht en overwinning. Een bloem die je verdient na vier dagen grote afstanden te hebben afgelegd. Wanneer familie en vrienden je staan toe te juichen bij binnenkomst op vrijdag. Want dan is het feest. De prestatie wordt ook nog onderstreept door het Vierdaagsekruis. Een officiële Nederlandse onderscheiding. Echt iets om trots op te zijn,

√ voor.

En dus…

Of ik de uitdaging van de 4daagse in 2014 aan ga, misschien. Duidelijk is wel dat het evenement enorm veel positiviteit uitstraalt. Zoveel mensen die zich samen inzetten en de trots waar dit mee gepaard gaat. Dat maakt jaloers en tegelijkertijd nieuwsgierig.

Het allerbelangrijkste van deze dagen is, zoals minister Schippers tijdens de opening heeft gezegd, “Geniet van de 4 dagen, geniet van elkaars gezelschap”. En genieten is iets wat Herinneringshout heel belangrijk vindt.

Daarom verloten wij onder de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse 2013 een wandpaneel. Stuur ons via redactie@herinneringshout.nl een foto van het mooiste moment van de 4daagse. Iets wat echt een waardevolle herinnering is. Vergeet niet onze Facebookpagina te “liken”, want bij 250 likes verloten wij een paneel van 50x50 cm en bij 500 likes zelfs twee!  

 

Deze actie loopt tot 27 juli 2013 en is alleen geldig voor de deelnemers aan de Nijmeegse 4daagse 2013. Wij zijn vrij om de ontvangen foto's te publiceren op onze Facebookpagina. De winnaar(s) vragen wij om bewijs van deelname.

Deel dit artikel:
Herinneringshout

Prikbord

 • Makkelijk shoppen

  VERZENDING BINNENLAND

  • ophalen gratis!
  • brievenbuspakje € 3,50
  • pakket tot 10 kg, € 9,52
  • pakket 10-30 kg, € 14,36

   

  VERZENDING BUITENLAND (EUROPA)

  • pakket tot 5 kg, € 24,64
  • pakket 5-10 kg, € 31,30
  • pakket 10-30 kg, € 42,19

   

  Levertijd 2-4 weken. Voor bepaalde datum in huis? Bel gerust.

  logo postnl 

  Betalen met Ideal of vooraf overmaken.

  logo ideal

   

 • Klant reacties

   

  Klant reacties Herinneringshout

   

   

 • Wist je dat....

  De Mona Lisa ook op populierenhout is gemaakt?

  Dat Herinneringshout hetzelfde hout gebruikt voor haar producten?

  Omdat dit heel lang meegaat! 

   

Herinneringshout.nl

© 2018 Herinneringshout - KvK: 57928924 - BTW nr: NL172635421B01 - info@herinneringshout.nl