Logo Herinneringshout
Herinneringshout

Newborn fotografie

Al twee kinderen rijk en de derde op komst. Best bijzonder om na ruim vier jaar weer zwanger te zijn. Maar wat zie ik er naar uit om de kleine straks te verwelkomen. Wel herinner ik mij een belofte die ik vier jaar geleden heb gemaakt: leg alle momenten vast! Want hoe stipt ik was met het maken van geboortefoto's bij nummer één, des te nochalant was ik bij nummer twee. Dat gaat me nu niet weer gebeuren.

Newborn fotografie: zelf doen of uitbesteden

Hoe waardevol is een mooie foto in de eerste weken na de geboorte. Bij mij is gebleken dat ik het schieten van foto's in deze periode veelal overlaat aan familie en vrienden. Simpelweg omdat ik aan het bijkomen ben van de bevalling en te druk ben met de verzorging van ons kindje. Makkelijke keus dus om de fotografie deze keer uit te besteden. Maar waar begin ik? 

Newborn fotografie: de stijl

De stijl van de fotograaf is bepalend voor het resultaat. Wordt het dus een romantische vintage stijl of puur & neutraal. De romantische vintage stijl kenmerkt zich door originele achtergronden, het gebruik van speciale materialen en de newborn in foetus houding. Liever iets neutraler, dan is het gebruik van witte, zachte materialen en een effen achtergrond belangrijk. Voor beiden geldt: laat de foto's maken wanneer de baby tussen de 6 en 12 dagen oud is. Een newborn foto die te vroeg wordt gemaakt, geeft risico op minder aantrekkelijke kenmerken bij de baby als geelzucht, vouwen of huidsmeer. Te laat dan neemt de newborn de foetus houding niet meer aan. Dus wees op tijd met het maken van een afspraak met de fotograaf.  

newborn foto

Newborn fotografie: samen of alleen

Een unieke foto van de newborn is natuurlijk prachtig. Maar misschien wil je de fotoshoot wel gelijk combineren met een sessie samen met broertje(s) en/of zusje(s). Of wil je de emotie tussen ouder(s) en kind laten vastleggen. Kies dan voor een gezinsshoot. Informeer vooraf bij de fotograaf wel even naar het maximum aantal personen en plan een afspraak binnen twee weken na de uitgerekende datum.    

family foto

Newborn fotografie: uit of thuis

En dan nog de locatie. Veel fotografen bieden de mogelijkheid voor een fotosessie in een studio of eigen omgeving thuis. Het meest belangrijk is dat de locatie voldoet aan een aantal voorwaarden. Kun je deze thuis niet bieden, dan is het raadzaam om voor de studio te gaan. Welke voorwaarden zijn belangrijk?

 • veiligheid
 • rust
 • warmte
 • aanwezigheid daglicht/ zacht licht
 • tijd en geduld
Newborn fotografie: kosten

Niet onbelangrijk is om vooraf een budget vast te stellen. Er zit namelijk veel verschil tussen de prijzen van fotografen. Onderzoek waarin je investeert. Hiermee wordt bedoeld wat allemaal is inbegrepen, zoals tijdsduur, aantal foto's, resolutie (laag/hoog), reiskosten etc. Tip: maak een overzicht van de drie fotografen die het meest aanspreken en vergelijk hen op diverse punten. Vraag ook altijd na in familie- en vriendenkring of zij bekend zijn met de fotograaf en wat de ervaringen zijn. Check klantreacties en neem eventueel persoonlijk contact op met de fotograaf. Zo weet je zeker of het klikt.  

Ik ben nog in dubio. Twijfel tussen een aantal fotografen en stijlen. Eerst nog maar even oriënteren op Pinterest. Heb jij al ervaring? Deel je foto op onze Facebookpagina en maak kans op jouw fotoprint op hout (voorwaarden en aanvullende informatie volgen).     

    

Deel dit artikel:
Herinneringshout

Prikbord

 • Makkelijk shoppen

  VERZENDING BINNENLAND

  • ophalen gratis!
  • brievenbuspakje € 3,50
  • pakket tot 10 kg, € 9,52
  • pakket 10-30 kg, € 14,36

   

  VERZENDING BUITENLAND (EUROPA)

  • pakket tot 5 kg, € 24,64
  • pakket 5-10 kg, € 31,30
  • pakket 10-30 kg, € 42,19

   

  Levertijd 2-4 weken. Voor bepaalde datum in huis? Bel gerust.

  logo postnl 

  Betalen met Ideal of vooraf overmaken.

  logo ideal

   

 • Klant reacties

   

  Klant reacties Herinneringshout

   

   

 • Wist je dat....

  De Mona Lisa ook op populierenhout is gemaakt?

  Dat Herinneringshout hetzelfde hout gebruikt voor haar producten?

  Omdat dit heel lang meegaat! 

   

Herinneringshout.nl

© 2018 Herinneringshout - KvK: 57928924 - BTW nr: NL172635421B01 - info@herinneringshout.nl